Чому важливо утилізувати металобрухт

Ви хочете більше приділяти увагу збереженню навколишнього середовища і зменшенню вуглецевого сліду від людської діяльності? Бажаєте трохи або багато (в залежності від наявності вторсировини) заробити? Просто необхідно звільнити більше простору в гаражі, майстерні або в квартирі?

Вихід з цих та багатьох подібних ситуацій є: досить просто зібрати непотрібний металобрухт чорних і кольорових металів, розсортувати його, очистити від забруднень і відвідати один з пунктів прийому вторинної сировини (як варіант – викликати додому транспорт з скупки для вивезення металобрухту).

Чому ж важливо своєчасно утилізувати металобрухт? Які переваги отримуєте не тільки ви, але і всі навколишні, Якщо також візьмуть участь в зборі та здачі брухту чорних і кольорових металів для подальшої переробки?

Невеликі зусилля-великі переваги

Якби до питання утилізації старих кабелів, акумуляторів, автомобільних дисків або радіаторів підходити тільки з фінансової точки зору, то виявиться, що подібні процеси вельми вигідні. Насправді існує зовсім небагато варіантів заробітку, які були б настільки вигідні, як збір і здача металобрухту.

Скупка кольорового або чорного брухту сьогодні – це просто ваш прибутковий бізнес. При цьому ніяких вкладень і зусиль він не вимагає, адже кожен з нас може знайти підходящі для продажу Металеві відходи в своєму гаражі, підвалі або на задньому дворі.

Приваблива ціна на покупку кольорових металів та інших відходів, таких як вищезгадані акумулятори або кабелі – це далеко не єдина причина, по якій варто регулярно користуватися послугами компаній по скупці і переробці металобрухту.

Великі фінансові перспективи

Якщо ви хочете отримати хороший прибуток від продажу зібраного металобрухту, можна використовувати різні «тактики». Хтось робить ставку на затребуваність брухту кольорових металів, до яких відносять:

  • алюміній;
  • мідь;
  • олово;
  • цинк;
  • свинець;
  • латунь;
  • бронза;
  • кислотостійка сталь і так далі.

Їхні закупівельні ціни, залежно від виду та ступеня чистоти металобрухту, коливаються від кількох гривень до навіть кількох сотень гривень за кілограм доставленої сировини.


Якщо цього недостатньо, можна зайнятися збором благородних і рідкоземельних металів. Найпоширеніші-це, безсумнівно, золото, срібло і платина. Здати їх кілограмами не вийде, але зібрати кілька десятків грам цілком реально, причому ціна за один грам золота 585 проби починається від декількох сотень гривень.

Ви знайдете невелику кількість цих дорогоцінних металів, наприклад, в електричних пристроях, де вони використовуються через їх дуже хороші провідні властивості. Багато ювелірів не хочуть приймати старі або сильно пошкоджені прикраси — їх також можна продати в пунктах прийому вторинної сировини.

Додатковий простір

Ще однією перевагою позбавлення від старої неробочий пральної машинки, наприклад, яка залишена в гаражі «про всяк випадок», є, звичайно ж, можливість звільнення необхідного додаткового місця.

У наш час, коли кожен квадратний метр вільного простору на вагу золота, захаращувати його непотрібної залізякою здається просто неекономічним і непродуманим рішенням. Тут варто додати, що скупка металобрухту прийме найрізноманітніший і непотрібний металобрухт, серед якого:

  • старі автомобільні диски;
  • акумулятор;
  • банк;
  • кабель;
  • листовий метал;
  • металевий посуд;
  • меблі та елементи декору з елементами з металу;
  • вироби та продукція з металу і багато іншого.

Збираючись здати металобрухт, можна заодно прихопити з собою і зібрану за довгі роки макулатуру, яка вам не потрібна і потенційно пожежонебезпечна для будинку.

Завдяки цьому ви не тільки зможете непогано заробити, а й облаштуєте свій підвал, гараж, горище або сад. Кількість вільного місця, яке ви отримаєте після продажу металобрухту в скупковому центрі, є неоціненним бонусом!

Захист навколишнього середовища

Здача відходів на металобрухт — це також і дуже важливий внесок у щоденну боротьбу за чисту планету. Переробка металів, скла і макулатури сьогодні є вкрай важливою галуззю економіки. Сучасні технології переробки відповідної вторсировини дозволяють обмежити експлуатацію глобальних ресурсів, які, звичайно ж, не безмежні.

Скорочення їх видобутку означає меншу деградацію навколишнього середовища і скорочення виробництва CO2. Крім того, знижуються виробничі витрати і кількість відходів, що утворюються.

Чи знаєте ви, що для виробництва 1 тонни алюмінію потрібно як мінімум кілька тонн бокситів? Отримання 1000 кг цієї сировини шляхом вторинної переробки буде не тільки набагато дешевше, але і екологічніше. Мідь або алюміній можна використовувати багаторазово — практично без втрати якості.

Як виглядає переробка металобрухту?

Перед переробкою матеріали необхідно правильно підготувати. На самому початку їх сортують, очищають від елементів з інших матеріалів, таких як скло, пластик, дерево, і відокремлюють від алюмінію. Потім їх обполіскують від залишків можливого вмісту. Однак з міркувань безпеки вся упаковка, що містить хімічні речовини, не підлягає переробці.

Після етапу підготовки вибирається спосіб утилізації сировини: магнітна сегрегація або спалювання. У першому випадку можна відновити як саму сталь, так і олово, і алюміній. У другому випадку сталь витягується з золи магнітним способом, а потім плавиться.

Слід зазначити, що при переробці сталевого брухту утворюються побічні продукти, такі як сталеплавильний і ливарний шлак, які підходять для використання в дорожньому будівництві.

Чорні і кольорові метали після переробки не втрачають своїх первинних властивостей, тому її можна багаторазово використовувати повторно. Значна частина продукції сьогодні виготовляється з вторинної сировини.

Крім того, знання про відновлення металобрухту постійно розширюються, через що з’являються все нові і більш досконалі методики в цій області. Варто також додати, що Переробка металів також означає величезну економію енергії, що становить близько 74%, в порівнянні з її виробництвом в первинних процесах.

Думайте про майбутнє

Підраховано, що протягом декількох або декількох десятків наступних років будуть критично вичерпані запаси таких металів, як залізо, Паладій, свинець, мідь, золото і цинк. Якщо не приділяти увагу питанням збору металобрухту і його здачі на переробку, це незабаром призведе до світової кризи.

Не тільки наші діти і внуки, але можливо і ми самі зіткнемося з багатьма проблемами через брак металів. Вже сьогодні виробники смартфонів і акумуляторів змушені шукати нові можливості для заміни традиційно використовуваних металів.
Багато природних ресурсів є невідновлюваними, тому кожен може внести свій внесок у збереження комфортного життя і хорошої екології на багато поколінь вперед. Все, що для цього потрібно, це здати непотрібний металобрухт на переробку.

Вибирайте вигідну пропозицію!

Екологічні та практичні причини все частіше призводять до того, що багато людей збирають металобрухт і здають його в пункти скупки. При цьому, чим більше обсяг вторсировини, тим вище його ціна. Дуже важливо правильно вибрати пункт прийому, вивчивши пропозиції від різних скупок.

Бажано шукати не тільки варіанти з привабливими умовами і кращими цінами, але і вивчити питання самовивозу металобрухту компанією скупником. Ви зможете продати старі мідні кабелі, батареї, чорні і кольорові метали не виходячи з дому, просто зателефонувавши і залишивши свою заявку.